בתיאבון • למביאסי מבשל: כתף טלה, סטייק אנטריקוט ותבשיל פרגיות עם זיתים

יוחנן למביאסי No Comments on בתיאבון • למביאסי מבשל: כתף טלה, סטייק אנטריקוט ותבשיל פרגיות עם זיתים
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

סטייק אנטריקוט צלוי עם רוטב שום, צנובר וטימן

המצרכים
סטייקים של אנטריקוט ­6
גרם כל אחד 250
מלח
פלפל שחור

מצרכים לרוטב (ניתן להכין מראש):
פרוסות חלה או לחם לבן ללא הקרום6
שיני שום כתוש 6
כוס שמן זית 2/3
כוס חומץ אורז או חומץ בן יין לבן1/4
כף עלי טימין קצוצים
גר צנוברים קלויים50
מלח פלפל לבן

אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
משרים את פרוסות החלה במים כ­10 דק' וסוחטים היטב.
מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום והחומץ ומעבדים בפולסים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב (כמו במיונז).
מעבירים לקערה, מוסיפים את הטימין ומתבלים במלח ופלפל.
מעטרים בצנובר.

צולים את הסטייקים כ­2­3 דק' מכל צד ומגישים עם הרוטב ליד.
הרוטב מתאים להגשה גם עם שיפודי כבש ועוף

כתף טלה ממולאת

המצרכים
נתח כתף טלה מפורק במשקל של 2 – 2.5 ק"ג (בקשו את הנתח למילוי)
שני בצלים יבשים יפים
חצי חבילת פטריות
שתי כוסות אורז – מבושל למחצה
שניים-שלושה ענפי רוזמרין
פטרוליזיה ונענע – שניים-שלושה ענפים מכל אחד
כף וחצי בהרט לקציצות
כפית קינמון
חצי כף פלפל שחור גרוס טרי
כפית מלח
שמן זית

אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 250 מעלות
מורחים את הבשר בשמן זית
קוצצים את הבצל ומטגנים לשקיפות; מניחים בצד, להתקרר
מפרידים את העלים של צמחי התבלין, קוצצים אותם יחד עם הפטריות
בקערה מתאימה מערבבים את כל מרכיבי המילוי – כולל התבלינים – ומוסיפים מעט שמן זית
ממלאים את נתח הבשר: מניחים מילוי, גוללים וסוגרים עם חוט משיכה או תופרים בחוט רקמה כהה
את הנתח מניחים בתבנית צליה. ניתן להניח סביבו את שארית המילוי, תפוחי אדמה וגזרים חתוכים
או כל ירקות שורש אחרים, מוברשים בשמן זית, מומלחים ומפולפלים
צולים כ- 20 דקות בתנור החם. מנמיכים את החום ל- 180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לצלות כשעה נוספת
הערה: רצוי להניח קערה עם מים, בתחתית התנור. יש למקם את תבנית הצליה במחצית גובה התנור.

תבשיל פרגיות עם זיתים, לימונים כבושים ועגבניות

4 מנות « 10 דק’ הכנה « 10 דק’ בישול

הטעמים העזים של הלימון הכבוש והזיתים עוטפים היטב את הפרגיות. לממד נוסף של טעם אל תהססו להוסיף מעט עראק או פרנו.

המוצרים
500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 בצל חתוך לרצועות
4 עגבניות תמר או אדמוניה חתוכות לאורכן לרבעים
1 או 2 שיני שום כתושות
עלים מ-2 גבעולי תימין (או כף עראק או פרנו)
כוס זיתים מגולענים מזנים וצבעים שונים
2 כפות ממרח לימונים כבושים או לימונים כבושים וקצוצים

אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פרגיות ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בצל ומטגנים 5-3 דקות עד הזהבה.
מוסיפים עגבניות, שום, תימין, זיתים ולימונים כבושים. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהעוף עשוי אך עדיין עסיסי.
מגישים חם עם אורז לבן.



0 תגובות